Genieten van een heerlijke picknick op een unieke locatie? Dat kan op ons dakterras, bovenop de Schipgatduinen, met zicht op zee.
Gebruik maken van het dakterras? Vermeld het dan bij je reservatie. 

Aan de rand van het prachtige natuurgebied De Doornpanne huist het bezoekerscentrum De Doornpanne (Aquaduin). Ook zij zijn gespecialiseerd in natuureducatie. Combineer een bezoek aan het Duinenhuis met De Doornpanne en dompel je helemaal onder in de Koksijdse natuur.

UiT met je klas in Koksijde

Onze gemeente heeft een hele waaier aan activiteiten voor een perfect uitje met de school. Veel klassen uit het binnenland komen reeds enthousiast genieten van deze activiteiten tijdens een uitstap aan zee. Maar Koksijde wil vooral ook de scholen in Koksijde warm maken voor al het moois dat Koksijde te bieden heeft op cultureel en sportief vlak.

De activiteitenbrochure Uit met je klas in Koksijde bundelt het educatief aanbod van de gemeentelijke diensten, gekoppeld aan leerdoelen en eindtermen.

Wij zijn een MOS schakel!

Bij een MOS-schakel kunnen kleuters, leerlingen en leerkrachten in klasverband op bezoek gaan of iemand van de MOS-schakel komt bij jou op school om z'n expertise te delen. Scholen kunnen gratis gebruik maken van het bestaande aanbod van vervoersmaatschappij De Lijn als zij een MOS-schakel bezoeken voor een educatieve uitstap rond duurzaamheid.

Ruimtevaart op school

ESERO is het scholenprogramma van het Europese Ruimtevaart Agentschap ESA. In samenwerking met nationale en regionale partners wordt dit programma aangeboden aan leraren en scholen uit basis- en secundair onderwijs in de meeste lidstaten van ESA.